Igre za otroški rojstni dan

otroski rojstni dan

Se približuje rojstni dan vašega malčka, vi pa mu želite pripraviti nepozabno rojstnodnevno zabavo, ki se je bodo otroci spominjali še celo leto? Si želite, da bi se otroci med igro zabavali, hkrati pa  tudi kaj naučili? Iščete ideje za rojstnodnevne igre, ki se jih otroci lahko igrajo doma in so popolnoma brezplačne, saj imate vse potrebne »igrače«?

Potem ste na pravem mestu, kajti mi vam ponujamo ideje, kako animirati otroke za igro, pri kateri bodo uživali in hkrati vadili barve, številke, črke itd., odvisno od njihove starosti. Tokrat vam ponujamo ideje za otroške igre, kjer morajo otroci iskati skrite predmete, kar je zanje odlična zaposlitev, saj so po naravi zelo radovedni.

1. IGRE ZA OTROŠKI ROJSTNI DAN: SKRITA KNJIGA

V sobi skrijte nekaj otroških knjigic s kratkimi, poučnimi zgodbicami. Prvi otrok, ki najde knjigo, ob knjigi sede in zakriči »Knjiga, knjiga, knjiga!!!«. Nato vsi soigralci in starši prisedejo in eden izmed staršev prebere kratko, poučno zgodbico. Knjigo izločite iz igre in z igro nadaljujete. Skozi igro se bodo otroci naučili novih besed in poučnih zadev, odvisno od vsebine knjig, ki jih boste skrili.

igre otroski rojstni dan knjiga
igre otroski rojstni dan igrace

2. IGRE ZA OTROŠKI ROJSTNI DAN: SKRITE IGRAČE

V sobi skrijte otroške igrače. Igrače naj bodo različnih barv. Nato na mizo ali tla nastavite barvne liste ali vrečke, na katere naj otroci zložijo igrače. Barva igrače in barva lista oz. vrečke se morata ujemati. Ko otrok najde igračo, naj tudi pove, kakšne barve je igrača. Tako bodo otroci vadili barve, mlajši pa se jih bodo skozi igro naučili.

3. IGRE ZA OTROŠKI ROJSTNI DAN: SKRITE ČRKE

V sobi skrijte kocke v obliki črk. Če jih nimate, črke izrežite iz papirja ali trdega kartona. Na list papirja nato napišite črke, ki ste jih skrili in ki jih morajo otroci najti. Ko otrok najde črko, naj tudi pove, katera črka je to. Nato naj otroci iz najdenih črk sestavijo besedo. Tako bodo otroci vadili črke in besede, mlajši pa se jih bodo skozi igro naučili.

igre crke otroski rojstni dan
igre otroski rojstni dan stevilke

4. SKRITE ŠTEVILKE

V sobi skrijte kocke v obliki številk. Če jih nimate, številke izrežite iz papirja ali trdega kartona. Na list papirja nato napišite številke, ki ste jih skrili in ki jih morajo otroci najti. Ko otrok najde številko, naj tudi pove, katero število je to. Tako bodo otroci vadili številke, mlajši pa se jih bodo skozi igro naučili.

5. SKRITI ZAKLAD

V sobi skrijte kovance, nato na papir napišite številke od 1-10. Otroci morajo najti vseh 10 kovancev in vsakega položiti na svojo številko, po vrstnem redu, od 1 do 10. Ko otrok najde kovanec, ga položi na ustrezno številko in pove, kateri kovanec po vrsti je to (kovance naj po vrsti prešteje, da mu bo lažje). Tako bodo otroci vadili številke in štetje, mlajši pa se jih bodo skozi igro naučili.

igre otroski rojstni dan kovanci

Otroški rojstni dan popestrite še z junakom, ki ga vaš otrok obožuje. Pri nas najdete več kot 40 otroških tem, trenutno najbolj priljubljenih med malčki. Imamo veliko izbiro tematskih krožnikov, kozarčkov, serviet, balonov, dekoracij, tiar,… Vabimo vas, da obiščete naš Party Shop.

izdelki za otroski rojstni dan

V kolikor želite redno spremljati naše aktualne članke o otroških rojstnih dnevih in naše tedenske ideje za organizacijo praznovanj, različnih iger doma in na prostem, se prijavite na naše NOVICE in nas spremljajte na FACEBOOKU in INSTAGRAMU.

Ekipa MEGA DEKORACIJE

PRIJAVI SE NA NOVICE