Piškotki

Kaj so piškotki in zakaj so potrebni?

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih spletna stran ob vašem obisku pošlje brskalniku in naloži na vaš računalnik. Piškotki, ki jih uporabljamo, ne škodijo vašemu računalniku. Ne vsebujejo nobenih osebnih ali drugih podatkov, ki bi jih bilo mogoče uporabiti za identifikacijo uporabnika, zato priporočamo, da v njihovo uporabo privolite.

S piškotki vas namreč spletna stran prepozna, si zapomni podatke o vašem obisku in vam omogoči prijazno ter enostavnejšo spletno storitev. S pomočjo piškotkov prilagajamo vsebino na naši spletni strani, si zapomnimo vaše preference in spremljamo ter beležimo statistiko obiska. S pomočjo piškotka tako npr. prepoznamo napravo, s katero brskate (računalnik, tablica, mobitel) in tako prilagodimo prikaz vsebine vaši napravi. Brskanje po naši spletni trgovini je s piškotki prijetnejše, hitrejše in predvsem učinkovitejše.

Veljavnost piškotkov je lahko kratkotrajna ali dolgotrajna. Po poteku veljavnosti brskalnik piškotke samodejno izbriše. Uporabnik lahko vedno vse piškotke ali piškotke za posamezno spletno mesto izbriše tudi ročno, ali pa uporabo piškotkov v brskalniku v celoti onemogoči. Navodila za izbris piškotkov ali onemogočanje njihove uporabe lahko najdete v sklopu pomoči vašega spletnega brskalnika. V primeru, da boste uporabo piškotkov v celoti onemogočili, vam nekatere funkcionalnosti naše spletne strani ne bodo delovale pravilno.

Naša stran uporablja naslednje piškotke:

Ime piškotka 

cookie_notice_accepted

Opis piškotka 

Sprejem piškotkov

__utma

Statistika ogledov spletne strani – Google Analytics

__utmb

Statistika ogledov spletne strani – Google Analytics

__utmc

Statistika ogledov spletne strani – Google Analytics

__utmz

Statistika ogledov spletne strani – Google Analytics