Kako prirediti nepozaben sprejem za novorojenčka?

Rojstvo otroka je eden izmed najlepših trenutkov življenja, pa ne samo za novopečene starše, temveč tudi za celotno družino in prijatelje. Dan »D« ostane v spominu večno, zato vam v nadaljevanju podajamo nekaj idej, kako pripraviti nepozaben sprejem za novorojenčka:

1. ZUNANJA DEKORACIJA:

Najbolj priljubljena zunanja dekoracija ob rojstvu otroka je zagotovo BELA ŠTORKLJA, KI NOSI OTROKA in sporočilo, da je družina dobila novega člana. Zakaj ŠTORKLJA? Štorklja že dolgo velja za simbol rojstva. Nekoč je veljalo prepričanje, da so štorklje prinašalke sreče in blaginje, zato so majhnim otrokom razlagali, da jih na svet prinese štorklja in se izognili njihovim kočljivim vprašanjem. Še ena povezava je s štorkljami in z novorojenčki, saj štorklje jeseni poletijo na jug in se vrnejo čez 9 mesecev.

storklje1

Na čudovit dogodek lahko okolico opozorite tudi z VISEČIMI NAPISI. Običajno viseči napisi sporočajo spol novorojenega otroka in tudi njegovo ime. Med visečimi napisi lahko izberete tudi take, na katere lahko sami napišete želeno sporočilo, ki pozdravlja novorojenčka in čestita njegovim staršem.

120072 BNR FOIL25FT PRD
its a boy

2. NOTRANJA DEKORACIJA:

Pri zabavi ob rojstvu otroka poskrbite tudi za dekoracijo prostora. Uporabite BALONE, ZASTAVICE, NAPISE TER OSTALE VISEČE DEKORACIJE najrazličnejših barv, oblik, motivov in sporočil. Običajno takšne dekoracije vsebujejo naslednja sporočila: »Welcome Baby« (Dobrodošel otrok), »It’s a Baby Girl« (Punčka je!), »It’s a Baby Boy« (Fantek je!), tudi barve dekoracij sporočajo spol novorojenega otroka.

its a baby boy
baloni its a boy

3.DEKORACIJA MIZE:

Za piko na »i« poskrbite še za POGRINJEK. Izberite KROŽNIKE, KOZARČKE, SERVIETE, ki bodo ustrezali tematiki praznovanja. Običajno so izdelki za novorojene fantke modre, za punčke pa roza barve, poslikani pa so z otroškimi oblačilci ter različnimi prikupnimi živalicami.

sovice

Pa ne pozabite na fotografiranje!

VSE ZA ZABAVO ZA NOVOROJENČKA NAJDETE TUKAJ:

Ekipa MEGA DEKORACIJE

Če želite redno prejemati naše članke, se prijavite na novice.

PRIJAVI SE NA NOVICE