Kako izdelati masko za Spidermana?

Spiderman ali človek pajek je super junak, ki ga obožujejo majhni in veliki. Za vas smo pripravili enostavna navodila, s pomočjo katerih si lahko sami izdelate masko tega junaka z nadnaravnimi sposobnostmi.

Želimo vam obilo užitkov pri ustvarjanju!

Ekipa MEGA DEKORACIJE

spiderman maska 1

Za izdelavo obrazne maske z motivom Spiderman potrebujemo:

  • bel list papirja (A4),
  • trši papir ali karton rdeče barve (A4),
  • svinčnik,
  • črn flomaster,
  • ravnilo,
  • tapetniški nož in
  • škarje.

Beli list papirja prepognemo po dolžini in po širini.

spiderman maska 2

Ob prepognjenih robovih izmerimo in označimo: na daljši stranici 10 cm, na krajši pa 7 cm. Od ene do druge oznake nato zarišemo lok ter ga izrežemo.

spiderman maska 3

Izrezan papir nato razpremo in preložimo samo po dolgem. Od prepognjene polovice navzdol zarišemo lok, ki bo pomaknjen malenkost na levo. Po tem loku nato izrežemo spodnji del papirja.

spiderman maska 4

Beli list papirja razpremo in ga položimo na rdečega. Beli list papirja nam sedaj služi za šablono, ki jo s črnim flomastrom obrobimo in tako obliko preslikamo na rdeči papir.

Ko smo to naredili, zložimo beli papir ponovno po dolgem in po širokem ter ga položimo ob rob narisanega lika. Na tak način v sredini določimo točko, ki jo sedaj označimo na rdečem papirju.

spiderman maska 5

Na spodnjem in zgornjem robu približno na sredini označimo točki, od katerih bomo merili razdalje. Z ravnilom sedaj izmerimo in označimo točke, ki so med seboj oddaljene 2,5 cm oziroma 2 cm (samo med 7. in 8. točko, na obeh straneh).

spiderman maska 6

Zgornjo prvo točko levo od sredine povežemo s spodnjo prvo desno točko od sredine, nato pa še zgornjo prvo desno točko od sredine s prvo spodnjo levo točko od sredine.

Nato povežemo drugo zgornjo levo točko s točko v sredini ter drugo zgornjo desno točko s točko v sredini. Te štiri linije smo naredili z ravnilom. Vse ostale sedaj narišemo s prosto roko.

Najprej povežemo zgornjo tretjo levo in desno točko s točko v sredini, nato pa še druge spodaj levo in desno točke s točko v sredini. Točke povežemo z rahlo ukrivljeno linijo.

spiderman maska 7

Sedaj narišemo oči, nato pa povežemo še spodnjo tretjo levo in spodnjo tretjo desno točko s točko v sredini.

Ostale točke obrobe povežemo z očesom, nato pa pričnemo z risanjem linij, ki so pravokotne na prej narisane linije, tako da dobimo mrežo.

spiderman maska 8

Ko smo z risanjem mreže zaključili, masko izrežemo po robu, nato pa ji izrežemo še oči.

Po želji na levi in desni strani naredimo še luknjice in skoznje napeljemo elastiko.

spiderman maska 9

V kolikor nimate časa, da bi si sami izdelali masko Spidermana, pa jo vseeno želiti imeti, jo lahko najdete v naši spletni trgovini: SPIDERMAN MASKA

360093 55 maska spiderman

PRIJAVI SE NA NOVICE